Innovaties

Het optimaliseren van profileerprocessen en nieuwe slimmere manieren van produceren bedenken is een gedeelde passie binnen Dibalex. Onze ervaren engineers ontwerpen klantspecifiek en proberen daarbij de verwachtingen van de klant te overtreffen door doordachte en innovatieve oplossingen te bedenken. We houden de technische ontwikkelingen dan ook nauwlettend in de gaten en passen nieuwe technieken en materialen toe in onze machines, mits we ervan overtuigd zijn dat deze techniek zich heeft bewezen. 

Profiel scannen

Eisen aan toleranties voor het koudwalsen van een profiel worden steeds groter en nauwkeuriger. Om aan deze specifieke klantwens gehoor te kunnen geven hebben we bij Dibalex geïnvesteerd in een profiel scanner waar met behulp van een laser een profiel zeer nauwkeurig wordt ingescand en ingelezen. Na het scannen wordt op de computer het theoretische profiel en het gemeten profiel vergeleken en eventueel aangepast. Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met Dibalex.

 

Onbemande procesbesturing

Deze 40 meter lange lijn is bij de fabrikant in een bestaande lijn geïntegreerd en draait volledig onbemand. De producten worden na het profileren automatisch doorgegeven aan de volgende lijn in de fabriek. De procesbesturing van de machine communiceert met de werkvoorbereiding, waar de programma’s worden gemaakt en de productievolgorde wordt bepaald.

 

Volautomatisch wisselende rollensets

Dibalex heeft een slimme oplossing bedacht om profileermachines automatisch om te stellen op een ander product. Dibalex breidt dit concept uit naar zes tot acht verschillende vormrollensets. Voor een klant is een machine ontwikkeld die seriegrootte 1 profileert en dan automatisch wisselt naar een andere vormrollenset. Op deze lijn worden twee bij elkaar behorende plaatwerkproducten op maat geproduceerd. Met de nieuwe lijn die de engineers van Dibalex hebben ontwikkeld, kunnen de verschillende delen direct na elkaar op één lijn worden geproduceerd, ondanks dat elk deel een ander profiel heeft. Het wisselen van de profielen gebeurt in acht seconden.

 

Generic placeholder image

Generic placeholder image

Dibalex - Rollforming Excellence

Rollforming excellence

Kom in contact met Dibalex

Het leveren van klantspecifieke totaaloplossingen voor profileermachines is al meer dan twintig jaar onze kern. Wil je graag kennis maken met ons en onze methoden? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

Neem contact op!