Geschiedenis

Dibalex is in 1998 als bedrijf opgericht en is met drie man sterk begonnen in een kleine bedrijfshal in Ridderkerk. De ingenieurs hadden hadden eigen ideeën om zelfstandig de markt van profileermachines te betreden. Ze wilden een flexibele organisatie met een flexibele inkoop van onderdelen. Hiermee stapten ze af van de gangbare manier in de markt om alles zelf te maken. 

In het jaar van oprichting stond Dibalex met een stand op een beurs in Utrecht en profileerde zich als producent van machines in een nichemarkt. Daar is de eerste verkoop gerealiseerd. De eerste kleine machine werd ontwikkeld en geleverd voor een klant in zonweringspanelen. De grote doorbraak voor Dibalex ontstond met het leveren van een machine voor KCS. Hierna is het snel gegaan, er was een constante groei in klanten met vraag naar speciale machines. Er is in die begin jaren veel productkennis opgedaan en tijd in ontwikkeling en kennisoverdracht gestoken.

Al snel verhuisde Dibalex in november 2001 naar een groter bedrijfspand in Alblasserdam. De vraag naar profileermachines is sindsdien blijven groeien en eind 2018 is Dibalex verhuisd naar een nieuw en modern pand uitgerust met alle faciliteiten om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn.
Dibalex heeft over de afgelopen 25 jaar een imposant trackrecord van technisch hoogwaardige en innovatieve machines opgebouwd.

Generic placeholder image

Generic placeholder image

Dibalex - Rollforming Excellence

Rollforming excellence

Kom in contact met Dibalex

Het leveren van klantspecifieke totaaloplossingen voor profileermachines is al meer dan twintig jaar onze kern. Wil je graag kennis maken met ons en onze methoden? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

Neem contact op!